Niveau 1/2

Verdiepend improviseren

Proberen Durven Timing Theatersport games Experimenteren

“Follow the white rabbit”

In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven kunnen gebeuren.

Niemand weet in het dagelijkse leven hoe zijn of haar dag zal verlopen. Toch maken we ons daar niet al te druk over, terwijl we dat wel doen over zaken waarvan we wèl weten dat ze er aan komen. Net als in de echte wereld is ook op het podium het verhaal dat jij vind (of jou vindt) soms beter dat de versie die je kunt bedenken. En iedereen kan zijn of haar verhaal vinden, zolang je ogen maar goed open houd, je oren spitst en bereid bent op je gevoel te vertrouwen.

In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde.

Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Hoewel ervaring geen harde eis is, is het een voordeel als je al geproefd hebt aan toneel of improvisatietheater.

Ten aanzien van COVID-19 worden de overheidsrichtlijnen voor amateurbeoefening van cultuur nagevolgd. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Info & Inschrijven

Tijd

nog geen nieuwe cursusdatum bekend

Eerste les

Tot zomer 2022 nog niet gepland

Docent

Nico Groenenberg

Lesoverzicht

nog geen nieuwe cursusdata uingepland

Kosten

xxx- (voor 12 lessen, incl. 21% BTW).
U-pas houders kunnen korting krijgen.

Minimum aantal deelnemers

6

Maximum aantal deelnemers

12 (ideale groepsgrootte 8 à 10)

Vragen

info[at]springintheater.nl / 06-34944350