Niveau 0

Basiscursus theatersport

durven spelen lichaamshouding status emotie ruimtegebruik timing samenspel

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven.
Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”
─ Keith Johnstone

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod
die geoefend worden met diverse spelvormen.

Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen die hierbij voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging of eerst verder te ontwikkelen in de Vervolgcursus Theatersport of de cursus Verdiepend Improviseren.

Info & Inschrijven

Tijd

Iedere woensdagavond, van 20.00-22.00 uur

Eerste les

woensdag 10 april 2024 om 20.00 uur

Docent

Nico Groenenberg,
Luciën Greefkes (muziekles, ovb)

Lesoverzicht

10-4,17-4, 24-4, 8-5, 15-5, 22-5, 29-5, 5-6, 12-6, 19-6, 26-6, 3-7 (1-5 geen les i.v.m. meivakantie)

Kosten

€255,- (12 lessen, inclusief 21% BTW). Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 20% (aangeven bij inschrijving).

Vragen

info[at]springintheater.nl / 06-34944350

Minimum aantal deelnemers

6

Maximum aantal deelnemers

14