Communicatie

Teamworkshop

‘Tussen de regels’

In deze workshop worden deelnemers uitgedaagd niet alleen hun (eigen) ideeën vorm te geven en uit te dragen.

Om goed antwoord te kunnen geven moet je de vraag goed begrijpen, en om een oplossing te vinden moet je het probleem (h)erkennen. Goede adviseurs, projectleiders zijn in de eerste plaats goede luisteraars en observatoren, bewust wanneer hun waarneming in interpretatie overgaat. Iemand die alleen ‘zend’ en ‘ageert’ zal harder werken maar minder bereiken dan iemand die ‘ontvangt’ en daarop ‘reageert’.

In deze workshop worden deelnemers uitgedaagd niet alleen hun (eigen) ideeën vorm te geven en uit te dragen, maar ook informatie van anderen te oogsten, te interpreteren en deze ‘eigen’ te maken. Informatie die continue door onszelf en andere rondgestrooid wordt, klaar om oogsten. Soms als verbale informatie, vaker nog als nog als non-verbale informatie in de vorm van lichaamshouding, intonatie of positionering in de ruimte ten opzichte van anderen.

Deze workshop kan worden ingezet bij teams waar ‘wel eens langs elkaar heen gepraat wordt’, maar is zeker ook leerzaam op het gebied van persoonlijke effectiviteit voor individuele professionals.

Info

Duur

in overleg (minimaal 1 dagdeel)

Aantal deelnemers

6 - 15

Prijs

op aanvraag