Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Longform: ‘Kintsugi: broken beauty’

juli 8 @ 20:00 - 22:00

kintsugi: broken beauty

“The human heart has hidden treasures, In secret kept, in silence sealed; The thoughts, the hopes, the dreams, the pleasures, Whose charms were broken if revealed.”

— Charlotte Brontë

Een mens gaat een leven lang mee. Jaar na jaar ploegen de dagen diepe voren in de ziel. Niet alle ervaringen vallen in vruchtbare grond en groeien tot volle wasdom en glorie. Soms is een gebeurtenis te gênant, te pijnlijk of te mooi om waar te mogen zijn. Als zaad dat in schaduw valt en te weinig licht krijgt om te floreren en te veel om af te sterven kunnen sommige ervaringen en emoties een ondergronds en sluimerend bestaan leiden. Totdat de grond wordt omgewoeld, en de ondergrond lucht, licht en water krijgt.

Meestal valt het niet eens op als er een verandering intreedt. Wie mist nu eens lang vervlogen herinnering aan een jeugdliefde of -zonde? Soms blijft het een stilzwijgende bijrijder die ons koers houdt, zonder ooit zelf de eindbestemming te bereiken. En soms valt een droom pardoes aan scherven. Voelen we een plotseling gemis op een plaats in ons hart of hoofd waarvan we het bestaan niet wisten. Een open wond die langzaam heelt, maar altijd een litteken achterlaat. Een teken van dat wat we verloren zijn. Om niet te vergeten. Om te herinneren. Om te accepteren.

“The world breaks everyone, and afterward, some are strong at the broken places.”

— Ernest Hemingway

In ‘Kintsugi: broken beauty’ leren we geleidelijk enkele personages kennen. Aanvankelijk het beeld dat van hen verwacht wordt, en wat ze uit willen dragen. Uiteindelijk ook het beeld dat zich geleidelijk schimmig maar onmiskenbaar doorsijpelt. Of minder geleidelijk als de natuur een handje geholpen wordt. Want de één zijn dood is tenslotte de ander zijn brood. De schone schijn wordt vooralsnog opgehouden, maar uiteindelijk komt de waarheid altijd boven. En geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan.

‘Kintsugi: broken beauty’ is een eenmalige geïmproviseerde  (longform) theatervoorstelling in twee afzonderlijke delen door de deelnemers aan de Productiecursus Improviseren van voorjaar 2022. Een groep spelers is in maart 2022 gestart in tijd dat de wereld langzaamaan uit een diepe winterslaap ontluikte. Spelers met verschillende achtergronden, verwachtingen en ambities, maar bovenal met een gezamenlijk raakvlak: de wens om de uitdaging van het onverwachte aan te gaan, en er mee te improviseren. Op basis van improvisatie wordt een verzameling karakters en verhaallijnen gezaaid die uiteindelijk ontpopt tot een avondvullende theateravond. U bent van harte welkom het oogstfeest bij te wonen.

Plaats: Villa Concordia, Concordiastraat 67A, 3551 EM Utrecht
Tijd: vrijdagavond 8 juli 2022, 20.00 uur
Entree: €7,50

Bestel nu je kaarten:
Entree volwassene
€ 7,50
Entree kind (tot 12 jr)
€ 5,00Totaal

Gegevens

Datum:
juli 8
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Springintheater
Telefoon:
0634944350
E-mail:
info@springintheater.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Villa Concordia
Concordiastraat 67A
Utrecht, Utrecht 3551 EM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 – 2723092
Bekijk de site van Locatie