Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Longform improvisatievoorstelling: ‘Farm Animals’

21-01-2023 @ 20:00 - 22:00

Farm Animals: een longform improvisatievoorstelling op locatie

“All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

— George Orwell

Mensen blijven mensen, ook al maken ze er soms een beestenboel van. Soms vanuit idealen, vaak ook vanuit eigenbelang. Maar wat de mens echt onderscheidt van de meeste andere dieren is  dat we verdergaande ambities hebben dan alleen overleven. Behalve de basale fysieke behoeftes zoals eten, drinken en onderdak zoeken we zekerheid, sociale geborgenheid, erkenning en zelfontplooiing en zingeving. Mensen hebben wensen, gevoelens, verslavingen en idealen waarvoor ze bereid zijn ver te gaan en veel op te offeren. Idealen kunnen vleugels geven, maar hoe hoger je vliegt, des te dieper kun je vallen. Soms verblind de wens om naar de zon te vliegen hen zo sterk dat mensen vergeten dat ze geen vogels zijn en hun zelfgemaakte vleugels van veren en was onherroepelijk zullen smelten.

Stadsboerderij De Koppelsteede is het grensvlak van natuur en cultuur, waar leven ontstaat en gaat, en waar mens en dier in harmonie leven. De boerderij wordt voor één dag bevolkt door nieuwe dierenverzorgers, tuinders, vrijwilligers en horecamedewerkers. Mensen zoals jij en ik, om met de wijze Meneer de Uil te spreken: “met dezelfde mensenwensen, en dezelfde mensenstreken”. Zou het altijd koek en ei blijven?

‘Farm Animals’  is een eenmalige geïmproviseerde  (longform) theatervoorstelling op locatie in twee afzonderlijke delen door de deelnemers aan de Productiecursus Improviseren van najaar 2022. Een groep spelers is in september 2022 gestart in tijd dat de wereld langzaamaan uit een diepe winterslaap ontluikte. Spelers met verschillende achtergronden, verwachtingen en ambities, maar bovenal met een gezamenlijk raakvlak: de wens om de uitdaging van het onverwachte aan te gaan, en er mee te improviseren. Op basis van improvisatie wordt een verzameling karakters en verhaallijnen gezaaid die uiteindelijk ontpopt tot een avondvullende theateravond. Dit keer eens niet in een theater, maar midden in de maatschappij en aan de rand van de Stad. U bent van harte welkom het oogstfeest bij te wonen.

 
Plaats: Stadsboerderij Koppelsteede, Koppeldijk 115, 3524 SK Utrecht 
Tijd: zaterdagavond 21 januari 2023, 20.00 uur
Entree: €8,50 (kinderen tot 12 jaar €5,00)
Bestel nu je kaarten:
Entree volwassene
€ 8,50
Entree kind (tot 12 jr)
€ 5,00Totaal

Gegevens

Datum:
21-01-2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Springintheater
Telefoon
0634944350
E-mail
info@springintheater.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadsboerderij Koppelsteede
Koppeldijk 115
Utrecht, Utrecht 3524 SK Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030-7533850
Bekijk de site van Locatie