Niveau 2

Cursus impromusical

Proberen Durven Timing Muziek Dans Experimenteren

“What we play is life.”
– Louis Armstrong

In deze cursus wordt toegewerkt naar een avondvullende musical op basis van improvisatie.

Betrap je jezelf meezingend met de radio? Vond je in een eerdere improvisatiecursus de muziekles het hoogtepunt van de cursus? Ben je op zoek naar een (volgende) spannende en creatieve uitdaging en jezelf uitdagen op het podium? Dan is deze cursus improvisatiemusical perfect voor jou!

Musicals zijn toneelstukken die met zowel spel, muziek, liedjes als dans geënsceneerd worden. Het verhaal wordt verteld via dialogen, monologen, liedjes en acties van de personages. Muziek versterkt de emoties van de personages, terwijl de choreografie  gebruikt wordt om emoties uit te drukken, het verhaal voort te stuwen en de visuele esthetiek te verbeteren.

Gedurende 12 lessen ga je de kunst van ‘improvisatiemusical’ verkennen. Je zult leren hoe je spontane liedjes kunt componeren, verwoorden, en samen of alleen deze ten gehore kunt brengen. Uiteraard komen ook andere aspecten van het improvisatietheater aan bod, van personageontwikkeling tot verhaalopbouw, mise-en-scène en samenspel. Uiteraard alles op basis van improvisatie.  Aan het einde van de cursus zet je jouw nieuw verworven vaardigheden in tijdens een spetterende muzikale improvisatievoorstelling.

NB: omdat toegewerkt wordt naar een longformat voorstelling is commitment qua aanwezigheid belangrijk.

Info & Inschrijven

Tijd

Iedere maandagvond, van 20.00-22.00 uur

Eerste les

maandag 16 september 2024

Docent

Luciën Greefkes (plus eventueel gastdocent)

Lesoverzicht

16-9, 23-9, 30-9, 7-10, 14-10, 21-10, 28-10, 4-11, 11-11, 18-11, 25-11, 2-12 (voorstellingsdatum nader te bepalen)

Kosten

€305,- (12 lessen, inclusief voorstelling, inclusief 21% BTW). Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 10%.

Minimum aantal deelnemers

8

Maximum aantal deelnemers

12

Vragen

info[at]springintheater.nl
06-34944350